Wie zijn wij?

Secretariaat

Anne-Marie Knockaert

Anne-Marie Knockaert is onze administratieve medewerkster.

Zelfstandig Academisch Personeel

Jóhanna Barðdal (historische taalkunde; IJslands)

Prof. dr. Jóhanna Barðdal is onze moedertaalspreekster IJslands en geeft de vakken Deens en Oudnoors en taalgeschiedenis in de master. Haar onderzoeksdomein is taalgeschiedenis van de Germaanse talen. Ze begeleidt ook studenten bij het schrijven van bachelorpapers en masterproeven.

Daan Vandenhaute (Zweedse letterkunde)

Prof. dr. Daan Vandenhaute staat in voor de vakken Zweedse letterkunde I en III, en het mastervak Scandinavische letterkunde: bijzondere vraagstukken II. Hij begeleidt ook studenten bij het schrijven van bachelorpapers en masterproeven.

Gastprofessor

Kicki Ingridsdotter (Zweedse taalkunde, Zweedse taalvaardigheid)

Dr. Kicki Ingridsdotter is native speaker Zweeds en geeft de vakken Zweedse taalkunde II en III en Zweedse taalvaardigheid III in de bachelor; en het vak Moderne Scandinavische taalkunde in de master. Ze begeleidt ook studenten bij het schrijven van bachelorpapers en masterproeven.

Assisterend Academisch Personeel

Sø¸ren Hansen (lector Deens en Geschiedenis en cultuur van Noord-Europa)

Søren Hansen is onze moedertaalspreker Deens. Hij geeft ieder jaar het vak Geschiedenis en cultuur van Noord-Europa in bachelor 2.

Rozemarijn Vervoort (lector Noors tot einde academiejaar 2022-2023)

Rozemarijn Vervoort geeft het keuzevak Noors en schrijft ook aan een doctoraat in de Scandinavische letterkunde met als titel “Multiculturele en multilinguale literatuur in het Denemarken en Zweden van de 21ste eeuw“.

Hanne Willekens (assistent)

Hanne Willekens werkt aan een doctoraat met als titel “Literature or women’s literature? The influence of gender on contemporary conceptions of literary quality in literary criticism“, onder begeleiding van Daan Vandenhaute als promotor. Ze is ook ingeschakeld in het onderwijs voor Zweedse letterkunde.

Onderwijsbegeleiders en taallectoren

Freek Adriaens (onderwijsbegeleider Zweedse taalvaardigheid en taalverwerving)

Freek Adriaens geeft de vakken Zweedse taalverwerving, Zweedse taalvaardigheid I en II, én in het academiejaar 2021-22 ook het vak Zweedse taalkunde I.

Els Biesemans (onderwijsbegeleider Zweedse letterkunde)

Els Biesemans geeft de vakken Zweedse letterkunde III, Zweedse letterkunde IV, de seminaries bij Zweedse letterkunde II en het mastervak Scandinavische letterkunde: bijzondere vraagstukken I.

Bursaal

Joren Somers

Joren Somers werkt aan een doctoraat met als titel “Language productivity at work “, onder begeleiding van Jóhanna Barðdal als promotor.

Robbe Vandersmissen

Robbe Vandersmissen werkt aan een doctoraat met als titel “Publishing between profit and prestige: An empirical analysis of the Swedish literary publishing field in today’s age of digital production and globalisation “, onder begeleiding van Daan Vandenhaute als promotor.