Nieuws

 • Nieuwe vacature (met indiensttreding ten laatste in januari 2024) voor docent Zweeds bij Linguapolis Antwerpen (UA) (9/6/2023)

  Linguapolis, het talencentrum van de Universiteit Antwerpen, zoekt opnieuw een docent Zweeds voor volgend academiejaar.

  Het gaat om een opdracht van één lesavond per week, op beginnersniveau, met indiensstreding in januari 2024 (of eerder).

  Hier kun je de volledige vacature lezen.

   

 • De afdeling Scandinavistiek op Instagram! (5/12/2022)

  De afdeling Scandinavistiek heeft sinds kort ook een Instagramaccount: https://www.instagram.com/afdelingscandinavistiek/

  Beheerders van het account zijn Joksie Biesemans en Hanne Willekens. Studenten die er dus b.v. zelf een foto willen delen, nemen best contact op met hen.

   

 • Boekenclub De Poolcirkel (23/9/2021)

  De afdeling Scandinavistiek is in september 2021 met een eigen boekenclub gestart, De Poolcirkel, die doorgaans een keer per maand samenkomt in boekhandel Limerick, Koningin Elisabethlaan 142, 9000 Gent. Op iedere bijeenkomst wordt een Scandinavisch boek besproken dat vooraf door de deelnemers uitgekozen en gelezen is.

  Voertaal is een mengeling van Zweeds en Nederlands. Iedereen is welkom: studenten, ex-studenten en sympathisanten.  Kijk eens op de Facebookpagina van de leesclub, of mail Els Biesemans voor meer info.