Opleiding

De vakken die de afdeling Scandinavistiek aanbiedt, zijn allemaal opleidingsonderdelen van de opleiding “Taal- en letterkunde“.

Bachelorstudenten die voor die opleiding kiezen, combineren twee talen uit het volgende lijstje: Duits, Engels, Frans, Grieks, Italiaans, Latijn, Nederlands, Spaans en Zweeds. Voor elke taal nemen ze evenveel literatuur- als taalvakken op, vooral in het eerste jaar gecombineerd met algemenere vakken. Een gedetailleerd overzicht van de hele opleiding waar Zweeds een onderdeel van is, krijg je hier.

Niet alle talen kunnen met elkaar gecombineerd worden. Wie bij ons Zweeds wil studeren, heeft de keuze tussen opleidingen Zweeds-Duits, Zweeds-Engels, Zweeds-Frans, Zweeds-Latijn of Zweeds-Nederlands.

In bachelor 3 kun je voor verschillende trajecten kiezen, onder andere “literatuurwetenschap”, “taalwetenschap”, “onderwijs” of “verwante talen”. In het traject verwante talen kun je ook Deens, IJslands en Noors opnemen. Het gaat hier dan om kennismakingscursussen van 5 ECTS elk.

Ben je geïnteresseerd om een van onze vakken te volgen als creditdoelcontractstudent (vrij student), neem dan ´voor je je inschrijft contact op met Freek Adriaens (onderwijsbegeleider) voor meer informatie of een eventueel intakegesprek.

Bachelor 1

Bachelor 2

Bachelor 3

Master Taal- en Letterkunde (Scandinavistiek; Scandinavistiek + tweede taal; educatieve master)