Home

SCANDINAVISTIEK AAN DE UGENT

De afdeling Scandinavistiek is een deel van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte en legt zich in hoofdzaak toe op het onderwijs van het Zweeds (en een aantal andere Scandinavische talen) en onderzoek in de Scandinavische taal- en letterkunde. We organiseren ook ieder jaar activiteiten met een Scandinavisch tintje, zoals auteursbezoeken en lezingen voor een breder publiek.

De UGent is de enige universiteit in Vlaanderen waar je Zweedse taal- en letterkunde kunt studeren van eerste bachelor tot masterniveau. Onze opleiding is een onderdeel van de richting “Taal- en letterkunde: twee talen“, de enige academische opleiding in Vlaanderen die de mogelijkheid biedt om Zweeds als hoofdvak te combineren met nog een andere taal, namelijk Duits, Engels, Frans, Latijn of Nederlands. Vanaf de derde bachelor kunnen onze studenten ook beginnerscursussen Deens, Noors en IJslands in hun curriculum opnemen.

Kijk hier eens rond en heb je nog vragen,  mail dan naar Freek Adriaens, onderwijsbegeleider voor Zweedse taalvaardigheid en contactpersoon voor de afdeling.

Of neem ondertussen een kijkje op onze Facebookpagina!

(© foto: Joksie Biesemans)

background